Nogomet Sport

Barcelona ponudila 40 miliona eura za Fabregasa

Čini se kako se Barcelona primiče visini odštete koju je Arsenal postavio za puštanje svog kapitena Cesca Fabregasa u Barcelonu. Daily Star navodi da je najnovija ponuda “teška” 40 miliona eura.
Fabregas nije proteklog vikenda zaigrao za Arsenal na Emirates Cupu, a službeno objašnjenje za izostanak glasilo je da vuče povredu zadnje lože. Ipak, prema posljednjoj izjavi menadžera Arsenala Arsenea Wengera može se zaključiti da francuski stručnjak lagano gubi strpljenje s veznjakom kojeg je doveo kao 16-godišnjaka s Camp Noua.

“Svoju energiju ću usmjeriti na igrače koji su usredotočeni na klub. Drugima u njihovim situacijama ne mogu pomoći jer to ne ovisi o meni. Ovisi o samim igračima i ostalim klubovima. Moja je briga da igrači budu posve koncentrisani i posvećeni klubu. Cesc je naš kapiten i moramo se uvjeriti da je posve koncentrisan na ostanak s nama“, rekao je Wenger.

Najnovija ponuda u visini od 40 miliona eura pet je miliona niža od one za koju je Arsenal rekao da ispod nje neće ići, a Daily Star navodi da bi saga u “slučaju Fabregas” do kraja sedmice trebala biti rješena.

Očekuje se da bi “topnici” novac od transfera trebali potrošiti na dovođenje Juana Mate i Phila Jagielke.

Totalsport/Informer.ba