Izdvojeno Nogomet Sport

Barclays izabrao Vidića za igrača godine u Premier ligi

Vidić jedan od najzaslužniji za rekordni 19. trofej u najkvalitetnijoj ligi Evrope

Reprezentativac Srbije i kapiten Manchester Uniteda Nemanja Vidić proglašen je danas za najboljeg igrača Premier lige ove sezone u izboru generalnog sponzora takmičenja, kompanije Barclaysa.

Vidić, za koga je ocijenjeno da je “srce odbrane” novog šampiona Engleske, bio je jedan od najzaslužniji za rekordni 19. trofej u najkvalitetnijoj ligi Evrope.
Njemu je ranije pripalo i priznanje namijenjeno najboljem fudbaleru Manchester Uniteda u izboru saigrača i navijača tog kluba, ali su novinari za igrača sezone izabrali defanzivca poslednjeplasiranog West hama Scotta Parkera.

Asocijacija igrača elitnog ranga engleskog takmičenja izabrala je Velšanina Garetha Balea iz londonskog Tottenhama za igrača godine.

Najbolji menadžer Premier lige u izboru generalnog sponzora je šef stručnog štaba Uniteda Alex Ferguson, kome je ova titula pripala čak deveti put.

Britanski novinari tvrde da škotski trener ima reelne šanse da 29. maja u Londonu pobijedi špansku Barselonu u finalu Lige šampiona i na taj način kompletira sjajnu sezonu, prenosi avaz.

 

Informer.ba