Izdvojeno Nogomet Sport

Bayern očitao lekciju Manchester Cityu

Ekipa Bayerna večeras je nadigrla Manchester City našega Edina Džeke te potpuno zasluženo stigla do drugog trijumfa u Ligi prvaka….

U okviru 2. kola Lige prvaka, skupine “A”, snage su odmjerili Bayern Munchen i Manchester City. Susret je završio zasluženom pobjedom Bavaraca, koji su večeras na svojoj Alianz Areni potpuno nadigrali Manchester City koji je bio indisponiran.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 4. minuti susreta. Richards je proigrao Edina Džeku, no udarac bh.kolosa lagan je plijen za Manuela Neuera.

Bavarci su brzo preuzeli incijativu te dominirali terenom, ali i stvarali šanse, kojima su ozbiljno  ugrožavali gol Harta.

Ipak, trebalo je izabranicima Juupa Heynckesa čitavih 30 minuta kako bi ozbiljnije zaprijetili. Šutirao je Ribery, ali odbranio je engleski čuvar mreže.

Šest minuta kasnije, Bavarci su mogli do vodstva. Sjajno je Muller proigrao Schweinsteigera, ali je njegov udarac otišao iznad prečke.

Na tome se Bayern nije zaustavio, pa je francuski reprezentativac, Franck Ribery izmiješao fudbalere Citya, zatim je uputio udarac, no odbranio je to Hart, na natrčanu loptu naletio je Muller, ali ponovo je uspješniji bio golman Građana, no lopta je na kraju došla do Maria Gomeza, koji je pogodio za vodstvo i erupciju oduševljenja, 1:0.

Kada se činilo da će se na petnaestominutnu stanku otići pri rezultatu, 1:0, Mario Gomez zabio je za udvostručavanje prednosti. Toni Kross izveo je slobodnjak, glavom je reagovao van buyten, ali se sjajnom intercencijom istakao Hart, ipak, lopta se odbila do Gomeza, koji je loptu po drugi put na ovoj utakmici pospremio u mrežu,2:0.

Ni u nastavku susreta ništa se bitno na terenu nije mijenjalo. City je zaista izgledao bijedno, vezni red kao da nije ni postojao a Edin Džeko i Aguero bili su potpuno odsječeni. Da bi nešto promjenio, Roberto Mancini je sa terena izveo Džeku u 55. minuti susreta, a ušao je De Jong.

Međutim, u toj namjeri je uspio samo sačuvati pogodak, dok u napadu nije bilo ideja niti opasnosti po Manuela Neuera. Sa druge strane, Bavarci su prilike imali preko Gomeza u dva navrata te Schweinsteigera, no nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Victora Kassaia, rezultat na semaforu glasio je 2:0 u korist domaćih, piše Sportn.

 

Informer.ba