Nogomet Sport

Benzema tvrdi da nije umiješan u ucjenjivanje Valbuene

Francuski nogometaš Karim Benzema, koji se nalazi pod istragom da je ucjenjivao saigrača iz reprezentacija Mathieua Valbuenu, rekao je da je sve bio nesporazum, prenosi Tanjug.

Benzema je početkom prošlog mjeseca priveden zbog sumnje da je umiješan u ucjenjivanje Valbuene video snimkom seksa sa djevojkom i prijeti mu maksimalna zatvorska kazna od pet godina.

Od tada pa sve do srijede, Benzema se nije oglašavao, da bi u ekskluzivnom intervjuu za francusku televiziju TF1 rekao da je samo htio da pomogne Valbueni.

– Mathieu je moj prijatelj, samo sam htio da on postane svjestan ozbiljnosti situacije i da mu pomognem –  rekao je Benzema u intervjuu koji će biti emitovan u srijedu uvečer, a čije je kratke dijelove prenio „L’Monde“.

Benzema je otkrio da nije vidio snimak, ali da je za njega čuo od svog prijatelja Karima Zanetija, koji je prvooptuženi za iznudu.

– Nije tačno da je Karim tražio novac, on je samo htio da posreduje između trojice ucjenjivača i Valbuene. On je moj prijatelj, dajem mu dovoljno novca, a zaposlen je u mojoj firmi –  istakao je Benzema.

Benzema se u utorak našao i na udaru premijera Francuske Manuela Vallsa, koji je izjavio da njemu nije mjesto u nacionalnom timu, ukoliko se dokaže da je kriv. Tokom vikenda, ” L’Equipe” je objavio da je Benzemino mjesto u reprezentaciji za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine pod ozbiljnim znakom pitanja.

 

Fena/Informer.ba