Nogomet Sport

Bešlija: Ne bojimo se nikoga, možemo protiv Maccabija

Nakon što je ekipa Željezničara u okviru Evropske lige  izbacila moldavski Sheriff, optimizam u plavom taboru pred nadolazeće susrete dodatno je porastao.
Po mnogima najzaslužniji igrač za prolazak Željezničara u 3. pretkolo Evropske lige je Mirsad Bešlija s obzirom da je njegov gol na Koševu u prvoj utakmici i pobjedi od 1-0 odlučio pobjednika.

Ipak, kako kaže, Bešlija ovaj uspjeh pripisuje i ostalim saigračima kao i treneru Amaru Osimu.

“Drago mi je što je moj gol značio prolazak dalje, ali mislim da to ne bi bilo moguće bez ostalih igrača, i mislim da svima pripadaju zasluge za ovaj uspjeh. U obje utakmice svi smo dali 100% od sebe, imali smo veliku želju i na kraju prošli dalje. Također, velike zasluge idu i našem šefu Amaru Osimu i nadam se da ćemo sa njim nastaviti i dalje sa pobjedama“, govori Mirsad Bešlija za Sportin.ba.

U 3. pretkolu ekipu Željezničara čeka Maccabi iz Tel Aviva koja je favorit u odnosu na našeg predstavnika, no Bešlija vjeruje da Željezničar protiv Maccabija ima šanse.

“Sheriff je bio favorit protiv nas pa smo mi prošli dalje, ne vidim zašto isto ne bi učinili i protiv Maccabija. Nikoga se ne bojimo, mislim da protiv Maccabija možemo igrati i trudit ćemo se da ostvarimo dobar rezultat. Vjerujemo u prolaz dalje, samo ako ponovo pružimo sve od sebe i odigramo onako kako znamo, mislim da možemo proći dalje“, kazao je Mirsad Bešlija za Sportin.ba.

 

 

Informer.ba