Izdvojeno Košarka Sport

Bez petorice igrača na startu priprema reprezentacije, Hadžića najviše brine Domercant

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se danas na Ilidži pred početak priprema za evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Selektor bh. tima Sabit Hadžić na pripreme je pozvao 17 košarkaša od kojih će 14 predstavljati BiH na EP-u, ali petorica košarkaša neće odmah stići u Sarajevo.

Hadžić je rekao da će se bekovski par Goran Ikonić – Saša Vasiljević pridružiti ostatku ekipe 24. jula, prvi centar ekipe Ratko Varda stiže 25. jula, dok će naturalizirani bh. košarkaš Henry Domarcant doći u Sarajevo tek u augustu. Domercantov konkurent Ernest Bremer obavijestio je KSBiH da je slomio nos i termin njegovog dolaska na pripreme nije poznat.

Najviše me brine stanje sa ozljedom Henryja Domercanta. Naš Amerikanac trenutno radi po individualnom programu i vjerujem da će biti spreman za naporne pripreme i utakmice u Litvaniji. Ostali igrači koji danas nisu s nama također će malo kasniti, no, u narednih sedam dana ekipa će se kompletirati“, kazao je selektor Hadžić.

Bremeru smo poslali kartu u Ameriku jer želimo da dođe u Sarajevo gdje bi ga naš ljekarski tim pregledao. Vidjet ćemo kako će reagirati. Goran Ikonić se nalazi u Beogradu gdje sanira povredu koljena, a Saša Vasiljević također obavlja ljekarske preglede”, izjavio je Hadžić i dodao da Varda treba da potpiše  ugovor s Kazanom u narednih nekoliko dana, nakon čega će se priključiti ekipi.

 

 

Informer.ba