Nogomet Sport

Bez Rakitića protiv Gruzije

Hrvatski nogometni reprezentativac i veznjak Seville Ivan Rakitić, koji je u nedjelju na gostovanju kod Almerije ozlijedio stopalo lijeve noge, sigurno neće moći nastupiti u lipanjskom susretu protiv Gruzije, a prognoze o njegovu oporavku kreću se od šest tjedana do dva mjeseca.

Nažalost snimke su potvrdile puknuće pete metatarzalne kosti, a riječ je o prijelomu bez pomaka i za Rakitića je ova sezona izgubljena, te nema nikakvih izgleda da bi mogao konkurirati za lipanjski ogled sa Gruzijom u Splitu. Oporavak od ovakve ozljede prvenstveno ovisi o metodi liječenja, a zna potrajati od šest tjedana do dva mjeseca. Uz kirurški zahvat oporavak bi bio nešto brži, a u sljedećih će nekoliko dana biti odlučeno hoće li biti podvrgnut operativnom zahvatu, ili će se pak primIjeniti konzervativna metoda“, rekao je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Boris Nemec, čija je izjava objavljena na internetskoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza.

Izostanak Rakitića u ključnoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Gruzije 3. lipnja u Splitu, u kojoj “vatrenima” igra samo pobjeda, bio bi veliki gubitak za reprezentaciju, jer bi ostala bez dvojice važnih igrača veznog reda. Već ranije za tu je utakmicu izgubljen Niko Kranjčar, koji nema pravo nastupa zbog žutih kartona.

Rakitić se odlično snašao u Sevilli u koju je stigao u zimskom prijelaznom roku iz Schalkea. Odmah je preuzeo ulogu glavnog “playmakera” i u 13 ligaških susreta skupio je pet golova i tri asistencije.

 

fena/informer.ba