Izdvojeno Rukomet Sport

Bh. rukometaši večeras protiv Srbije

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Sarajevu dočekuje selekciju Srbije u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine u Danskoj.

Izabranici selektora BiH Dragana Markovića u prvom kolu na gostovanju u Austriji poraženi su s 35:24, dok je reprezentacija Srbije na svom terenu pobijedila Rusiju s 30:29.

Marković je na konferenciji za medije, koja je održana jučer, rekao da nema opravdanja za katastrofalnu igru njegovog tima protiv Austrijanaca, te da protiv Srbije očekuje drugačiji pristup svojih igrača i mnogo bolju igru. “Gledali smo Srbiju i vidjeli njihove dobre i loše strane. Uvijek sam govorio da su dobra reprezentacija koja može svakoga pobijediti, ali imaju i slabosti koje mi možemo iskoristiti. Pobjedom bismo se vratili u borbu za plasman na evropsko prvenstvo”, izjavio je Marković.

Reprezentativac BiH Faruk Vražalić smatra da su bh. rukometaši već morali ostaviti iza sebe utakmicu protiv Austrije i pripremiti se za Srbiju. “Moramo pokazati naše drugo lice. Protiv Austrijanaca smo pokazali naš potcjenjivački mentalitet, ali sumnjam da se nešto slično može desiti protiv Srbije znajući kakva su oni ekipa”, kazao je Vražalić.

Susret BiH – Srbija na rasporedu je večeras u 17 sati u dvorani “Mirza Delibašić” centra Skenderija u Sarajevu.

Federalna.ba/Informer.ba