Nogomet Sport

BiH igra protiv Meksika

Čelnici N/FS BiH potpisali su danas ugovor čime je i definitivno dogovoreno odigravanje prijateljske utakmice između A reprezentacija BiH i Meksika.

Susret će se igrati 31. maja u Čikagu i biće ukupno treći test “zmajeva” dogovoren u ovoj godini. Prvi je na rasporedu 28. februara u Sent Galenu sa Brazilom, nakon čega slijedi onaj 26. maja u Dablinu sa Irskom.

“Dao sam saglasnost za ovu utakmicu, jer mislim da je ponuda Mekiska dobra, a radi se o još jednom kvalitetnom rivalu. Dobro će nam doći taj meč kako za pripreme pred početak kvalifikacija za SP, tako i kao prilika da se Meksikancima revanširamo za prošlogodišnji poraz iz Atlante od 0:2. Put je malo duži, ali imamo jako pozitivna iskustva od prošlog gostovanja u Americi. Tamo smo izvrsno dočekani, bio je veliki broj naših navijača, te ne sumnjam da će tako biti i sada. U Čikago ćemo putovati direktno iz Dablina“, rekao je danas Safet Sušić, selektor najbolje fudbalske reprezentacije BiH.

Organizator utakmice u Čikagu je marketinška agencija iz Londona, ista ona koja je ugovorila i prošli duel između BiH i Meksika. Selektor će prvi ovogodišnji spisak, za meč sa Brazilom, objaviti najvjerovatnije 13. februara, pišu Nezavisne.

 

Informer.ba