Izdvojeno Nogomet Sport

BiH na 21. mjestu FIFA rang liste

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo je ostvarila najbolji plasman u istoriji našeg fudbala na najnovijoj FIFA rang listi najboljih svjetskih reprezentacija koja je objavljena danas.

Nakon što smo prošli mjesec dočekali na 22. mjestu, što je bio najbolji plasman u istoriji, jutros smo ostvarili novi rekord. Naime, Zmajevi su nakon pobjede protiv Luksemburga i remijem protiv Francuza, u posljednja dva kola kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine napredovali za još jedno mjesto i sada zauzimaju 21. mjesto.

Reprezentacija Portugala, protiv koje ćemo igrati baraž za plasman na Evropsko prvenstvo nazadovao je za tri poziciji i sada je na diobi osmog mjesta. Iz TOP 10 ispala je Hrvatska koja sada zauzima 12. mjesto, a među deset najboljih «uskočili» su Danci.

Španija je i dalje na prvom mjestu, a dalje slijede: 2. Holandija, 3. Njemačka, 4. Urugvaj, 5. Brazil, 6. Italija, 7. Engleska, 8. Grčka, 8. Portugal, 10. Argentina, 10. Danska…, 23. Srbija…, 27. Slovenija…, 39. Crna Gora…, 93. Makedonija.

Depo/Informer.ba