Izdvojeno Ostali sportovi Sport

Bolt: “U Londonu želim četiri zlata”

Najbrži čovjek današnjice Jamajčanin Usain Bolt izjavio je da će pokušati da postane legenda i da na olimpijskim igrama u Londonu osvoji četiri zlatne medalje.

Trostruki olimpijski šampion iz Pekinga 2008. želi da u Londonu trči u nacionalnoj štafeti Jamajke na 4×400 metara, pored “standardnih” sprinterskih disciplina na 100, 200 i štafeti 4×100 metara, u kojima je vlasnik svjetskih rekorda, prenosi Tanjug.

“Ako budem u formi, definitivno ću trčati i 4×400 metara. Osvojiti četiri olimpijska zlata zlata i ući u legendu bilo bi nešto zaista posebno“, rekao je Bolt.

Jamajčanin je objasnio da ga je njegov timski kolega i dobar prijatelj Jermaine Gonzales ubijedio da pokuša da dostigne legendarne američke sprintere Carla Lewisa i Jessea Owensa, koji su osvojili po četiri zlatne medalje na jednim olimpijskim igrama.

Dvadesetpetogodišnji Bolt je dodao da namjerava da produži karijeru za godinu dana i da se takmiči na prvenstvu svijeta 2017. Ranije je najavio da će se povući sa staze poslije OI u Brazilu 2016. godine.

“Ako na igrama 2016. sve prođe po planu, nastavit ću da se takmičim i sljedeće godine. Moguće je, međutim, da ću tada trčati samo na 200 metara, jer mi ta disciplina najviše leži”, poručio je Bolt.

 

Fena/Informer.ba