Izdvojeno Nogomet Sport

Borac kažnjen sa 10.000 KM i tri utakmice bez publike

Fudbalski klub Borac kažnjen je danas od strane Disciplinske komisije Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH sa 10.000 KM, te tri naredne utakmice bez prisustva publike, prvi saznaje SCsport.ba.

Odluke su donesene zbog prekida subotnje utakmice osmog kola Premijer lige naše zemlje, Borac – Željezničar. Banjalučki premijerligaš snosit će spomenute sankcije radi propusta u organizaciji meča, u kojem je u 33. minutu, pri rezultatu 1:0 za goste iz Sarajeva, preko 100 huligani utrčalo na teren, te kamenovali i gađali bakljama simpatizere Želje.

„Da ne bude zabune. Sjednica je bila višesatna, a na kraju smo odluke donijeli jednoglasno“, istakao je za SCsport.ba Goran Kosorić, predsjednik Disciplinske komisije N/FS BiH, te naglasio:

„Pokrenuli smo disciplinski postupak protiv Muhameda Ibrahimbegovića, člana Uprave FK Borac i Ace Miloševića, komesara za bezbjednost ovog kluba. Protiv Miloševića to je učinjeno zbog propusta u organizaciji meča, a protiv Ibrahimbegovića jer je vrijeđao službena lica meča u službenim prostorijama kluba. Tu mu nije mjesto, jer je FK Borac imao svog službenog predstavnika na utakmici. U najkraćem mogućem roku obojica se moraju očitovati o svemu navedenome, jer ćemo uskoro odlučivati o sankcijama i protiv njih“.

Podsjetimo, Takmičarska komisija N/FS BiH danas je prekinuti susret iz Banja Luke registoravala službenim rezultatom 3:0 u korist Željezničara.

 

Informer.ba