Izdvojeno Nogomet Sport

Bosanski Zidane u Chelseau čeka poziv iz BiH

Bosanski Zidane u Chelseau, vjerovatno za njega niste nikada čuli, ali on je oduševio trenere u omladinskim pogonima londonske momčadi.

Anjor Osmanović, vjerovatno većina čitalaca za ovo ime nikada nije ni čula. Prije nekoliko mjeseci, Anjor je potpisao za slavni Chelsea. Većina naših portala prenjela je pisanja inostranih medija, no niko do danas nije kontaktirao igrača.
Osmanović je danas 16-godišnjak, a njegova fudbalska priča započela je u Švedskoj sa osam godina. Anjor sada slovi za jednog od najvećih talenata u Chelseavoj školi fudbala, a o njegovim kvalitetima svjedoči izjava Frankie Boakyea, trenera  Chelsea u omladinskim pogonima.
” On je, kako bi se reklo, klasa od igrača. Ima nogometni mozak i donosi mudre odluke već u tako mladoj dobi. Uostalom, voli trenirati i želi što više naučiti“, bile su to prvi dojmovi Chelseavog trenera.
A optimističan je bio i Anjor nakon potpisa za Bluese.” Očekujte me u Premier ligi za dvije godine“, kazao je Anjor, naravno misleći na englesku Premier ligu.
U razgovoru za Sportin.ba, Anjor je govorio o reprezentaciji Bosne i Hercegovine, transferu u Chelsea, o ambicijama za budućnost…
Kako je došlo do transfera u redove londonske momčadi, Anjor je vrlo kratko obrazložio” Skautirali su me dok sam igrao za Larje Angered. U meni su vidjeli potencijal i odlučili me dovesti“, kazao je za početak razgovora, Anjor Osmanović.
Osmanović je ranije igrao za pionirsku reprezentaciju Švedske, ističe kako je osjećaj bio sjajan, ali također nagovještava kako ne bi imao ništa protiv kada bi dobio poziv iz Bosne i Hercegovine.
“Razapet sam na dvije strane. Sa jedne strane je Švedska a sa druge strane BIH. Ne bih imao ništa protiv u slučaju poziva da igram za BiH”, otkriva nam premijerno Osmanović.
Inače, roditelji Osmanovića su porijeklom iz Banja Luke. BiH su napustili u periodu agresije, a mjesto za normalan život pronašli su u Švedskoj.  Za Anjora kažu da je fudbalsko čudo, te da bi mogao slijediti stope svog idola, Francuza Zinedine Zidana. U razgovoru sa novinarem Sportin-a, govori kako sanja nastupe u dresu madridskog Reala, a ne treba mnogo govoriti, sem da je baš Zidane svoju fudbalsku slavu i krunu karijere stekao na Bernabeu. Da li će njegovim stopama i Anjor Osmanović? Ostaje da vidimo.
Osmanović prati reprezentaciju naše zemlje, od svih Zmajeva najviše cijeni Džeku, Spahića, Pjanića, Misimovića, Muslimovića.
Sportin.ba/Informer.ba