Rukomet Sport

Bosna proslavila sedmu titulu

Rukometaši sarajevskog Bosna BH gasa u srijedu uvečer proslavili su sedmu titulu šampiona Bosne i Hercegovine. “Studentima” je to šesti uzastopni naslov koji su osvojili.

Ove sezone nisu uspjeli doći do duple krune. Pehar za pobjednika Kupa BiH otišao je u ruke banjalučkog Borac M:tela, ali su zato Sarajlije napravile istorijski rezultat u Evropi. Prvi put plasirali su se u osminu finala Lige šampiona. Plasmanom među 16 najboljih evropskih klubova i naslovom šampiona BiH ispunjene su sve ambicije kluba u protekloj sezoni.

U srijedu “studenti” su u posljednjem, 22. kolu Premijer lige BiH ugostili imenjaka iz Visokog i slavili 32:28. Ovim trijumfom Bosna BHG je na idealan način zaključila takmičenje u domaćem prvenstvu. U svih 20 utakmica ostvarili su pobjede, što će, također, ući u klupske anale,pišu Nezavisne novine.

Sam susret bio je više revijalnog karaktera, pa se tako i igralo. Publika u dvorani “Ramiz Salčin – Mojmilo” mogla je uživati u lijepim potezima oba protivnika. Bosna Prevent odlično se držala do 45. minute, kada su domaći rukometaši napravili seriju 3:0 i otišli na 27:24. Tada je definitivno bilo riješeno pitanje pobjednika, a nakon susreta uslijedilo je veliko slavlje “studenata”. Najefikasniji kod domaćina bio je Luka Raković s osam, a kod gostiju Edhem Sirćo, koji je postigao šest golova.

Šampionski pehar rukometašima Bosna BH gasa uručio je Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH. Poslije utakmice nekoliko igrača bilo je podvrgnuto doping kontroli od strane Antidoping agencije BiH.

 

Informer.ba