Izdvojeno Nogomet Sport

Carling Cup: Dalglish i Gerrard hvale strijelca Bellamyja

Premda ističu timski rad cijele ekipe, menadžer Kenny Dalglish i kapiten Liverpoola Steven Gerrard posebno su istaknuli strijelca odlučujućeg pogotka Craiga Bellamyja.

Pri rezultatu 2-1 za Manchester City navijačima na Anfieldu ukazao se Velšanin Craig Bellamy koji je 15-tak minuta prije kraja zabio za 2-2. To je bio i rezultat koji je  odveo Liverpool u finale Carling Cupa nakon šest sušnih godina. Pogodak Bellamyja i njegov nastup prokomentirali su Kenny Dalglish i Steven Gerrard.

“Craig je zabio poseban gol u sjajnoj maniri. Siguran sam da će uživati u danima koji slijede. Bio je fantastičan cijelu utakmicu zbog zalaganja na terenu, a i cijela je ekipa odigrala na visokom nivou. U posljednje vrijeme smo kao klub prolazili teške trenutke i zato sada zahvaljujem svima koji su bili uz nas. Pokazali smo da imamo kvalitetu, a ovo mora biti dodatni poticaj za ekipu” – izjavio je nakon susreta s Manchester Cityjem Dalglish i dodao:

Ovo je velik rezultat. Nakon nekog vremena ponovo smo u jednom finalu, ali naše ambicije time nisu ispunjene“.
Posebno se pohvalno o velškom napadaču izrazio kapiten Steven Gerrard.

Bellamy je bio prevaga na našu stranu. Njegova brzina dovela ga je u situaciju da zabije i on je to učinio. Moramo biti pozitivni i hrabri. City posjeduje toliko kvalitete, a naša odluka da ih napadnemo pokazala se ispravnom “- rekao je Gerad za Sky Sports.

Prošlo je dosta vremena od kako je kapiten poveo svoju momčad u finale kupa.

Da, prošlo je dosta vremena, a to je tako poseban osjećaj. Zadnji puta smo igrali u Cardiffu 2006. godine, a zbog ovog plasmana sam sretan ponajprije radi navijača“.

Na poslijetku je red za izjave stigao i do junaka kojem će ogled u finalu protiv matičnog Cardiffa biti nešto posebno.

Bio sam strašno motiviran jer je dan radije finale izborio moj Cardiff. Bio sam presretan zbog njihovog uspjeha, a sada je moje zadovoljstvo dvostruko. Znate, Cardiff mi jako puno znači, pa je ovo finale zaista nešto posebno” – priznao je Bellamy.

Informer.ba