Izdvojeno Nogomet Sport

Carlos Tevez namjerava podnijeti tužbu protiv Mancinija

Argentinski nogometaš Manchester Cityja Carlos Tevez (27) razmišlja o tužbi protiv menadžera kluba Roberta Mancinija zbog klevete, javlja BBC

U utorak je Disciplinski odbor Cityja kaznio Teveza oduzimanjem četverosedmične plate (milion funti, op.a.) zbog navodnog odbijanja da uđe u igru u drugom poluvremenu utakmice 2. kola Lige prvaka protiv Bayerna. Argentinskog je napadača prijavio menadžer Mancini, a Tevez je sve vrijeme tvrdio da se radilo o nesporazumu, odnosno da nije odbio ući u igru, već se nije htio još jednom zagrijavati. Iako je ostalo neutvrđeno koja je verzija tačna, Tevez je proglašen krivim zbog kršenja uvjeta ugovora.

BBC javlja da Tevez ima 14 dana žaliti se na ovakvu odluku Disciplinskog odbora, a u slučaju da interna žalba ne uspije, planira odvesti cijeli slučaj i dalje.

Navodno Tevez i njegovi savjetnici smatraju da su razlozi koje je klub naveo kao osnovu za Argentinčevo kažnjavanje netačni, a pozivaju se na Mancinijeve javne komentare neposredno nakon susreta protiv Bayerna koji bi se mogli interpretirati kao klevetanje.

U međuvremenu je klub s Eastlandsa otkrio kako mu se ne žuri riješiti usluga problematičnog igrača koji je ugovorno vezan do 2014. godine.

Mogu potvrditi nakon razgovora trenera Roberta Mancinija i predsjednika Khaldoona Al Mubaraka da je službeni klupski stav da niti jedna ponuda za Carlosa neće biti razmatrana ako ne odražava njegovu pravu tržišnu vrijednost“, poručio je Cityjev glasnogovornik.

Posljednju utakmicu za “građane” Tevez je odigrao 21. septembra u Liga kupu protiv Birminghama, a njegovu tržišnu vrijednost Transfermarkt.de procjenjuje na 40 milijuna eura.

 

Totalsport/Informer.ba