Nogomet Sport

Cesca se vraća kući?

Prema pisanju Marce, dogovor između Barcelone i Arsenala oko Cesca Fabregasa sve je bliže, no dvije strane još uvijek razdvaja iznos od šest miliona eura.

”Topnici” su, naime, ustrajni u traženju 40 miliona eura za svoga kapetana, dok Katalonci zasad nude 34 miliona. Ostalih šest miliona žele platiti naknadno na što londonski klub u ovom trenutku ne pristaje.

Od 34 miliona koliko je Barcelona spremna odmah platiti za nogometaša koji je poniknuo u njezinoj školi, 29 su klupski čelnici već i ranije nudili, a za dodatnih su pet miliona povećali ponudu nakon što je Fabregas sam pristao da mu se za toliki iznos umanji ukupna plaća koju će primiti tokom trajanja ugovora.

AS također navodi kako su stavovi Barcelone i Arsenala oko Fabregasa bliži nego ikada, ali i da bi se pregovori mogli otegnuti još neko vrijeme. Stoga se očekuje da će 24-godišnji veznjak napokon u subotu zaigrati za ”topnike” u prijateljskoj utakmici protiv Benfice, nakon što je propustio klupsku turneju po Indoneziji, prijateljski dvoboj protiv Kölna i Emirates Cup, sve zbog prilično misteriozne ozljede.

AS dodaje i kako je za četvrtak u planu snimanje službene Arsenalove fotografije za novu sezonu. U klubu navodno zbog ”slučaja Fabregas” planiraju napraviti dvije fotografije, jednu na kojoj je kapetan katalonski nogometaš, a drugu na kojoj vrpcu oko ruke ima Nizozemac Robin van Persie, prenosi Gol.hr

 

Informer.ba