Izdvojeno Nogomet Sport

Četiri pogodtka Ronalda

Nogometaši Herculesa doživjeli su novi poraz, 21. u sezoni, a konačnih 2:3 pred svojom publikom protiv Rasinga ostavilo ih je u veoma teškoj situaciji uoči tri posljednja kola španske Primere.

U Bilbau je Levante dva puta zatresao mrežu Atletica pred kraj meča, ali kako je domaćin već imao veliku prednost od 3:0 favorit je ipak ostvario pobjedu i nastavio put ka plasmanu u Ligu Evrope.

Sa druge strane, jedan drugi gol u završnici mogao bi da nekome upropasti sezonu. U pitanju je pogodak koji je primio Deprotivo na gostovanju u Gijonu gdje je domaćin sa penala u 90. minutu došao do konačnih 2:2.

La Coruna je tako poslije ovog meča i dalje ostala vrlo blizu opasne zone od koje je djeli tri samo tri boda.
Posao Herculesu dodatno jo otežala Malaga, koja je u gostima deklasirala madridski Atletico pobjedivši ih sa 3:0 i tako ih udaljivši od mjesta koje vodi u Evropu.

Posljednji meč subotnjeg programa u Primeri obilježio je sjajan nastup Reala kod Seville. Nakon eliminacije u polufinalu Lige šampiona od Barcelone, u kraljevskom klubu su se pribojavali gostovanja Sevilli.

No, to što je Negredo dao dva gola Realu – uopšte nije zabrinulo goste iz Madrida: prvi su primili kada su vodili sa 3:0, a drugi kada su već dali šest golova, od kojih je četiri postigao Cristiano Ronaldo. Rezultat je na kraju glasio 2:6 za Real, prenosi ljiljan.

 

informer.ba