Nogomet Sport Udarno

Chelsea otpusto Di Matteoa, Roberto Benitez sljedeći na klupi ?

Roberto Di Matteo mora otići samo pola godine nakon što je s Chelseajem senzacionalno osvojio Ligu prvaka i FA Kup. Presudio mu je težak poraz od Juventusa u Ligi prvaka (0:3), nakon kojeg Bluesima visi plasman u nokaut-fazu LP.

Vijest da Di Matteo više nije trener, Chelsea je objavio na službenoj stranici, prerano ukrašenoj  božićnim drvcem i kuglicama, ali treneru će to doista biti “Blue Christmas”:

Jutros smo se rastali s menadžerom Robertom Di Matteom. Igre i rezultati momčadi u posljednje vrijeme nisu bili dobri. Vlasnik i uprava smatraju da je potrebna promjena kako bi klub krenuo u pravom smjeru, jer predstoji nam ključni dio sezone: Težak zadatak kvalificiranja u nokaut-fazu Lige prvaka i napad na vrh Premiershipa.

Klub i vlasnik žele zahvaliti Robertu na svemu što je napravio za klub od marta, kada ga je preuzeo. Vodio nas je do povijesng trijumfa u Ligi prvaka i sedmog FA Kupa Nikada nećemo zaboraviti njegov ogroman doprinos klubu i uvijekm će biti dobrodošao na Stamford Bridge.” piše u priopćenju Chelseaja.

Benitez bi čuvao klupu do Guardiolinog dolaska na ljeto

Prvi kandidat za njegovog privremenog nasljednika je Rafael Benitez, koji je prije sedam godina osvojio Ligu prvaka s Liverpoolom, a nakon otkaza u Interu u jesen 2010., nema angažmana.

Rafa, koji odavno u trenerskom svijetu ne uživa ugled kao iz vremena kada je s Valencijom i Liverpoolom vladao Europom, “čuvao” bi klupu Pepu Guardioli, koji je u New Yorku uživa u godini “akademske pauze”.

Sat vremena kasnio na presicu nakon katastrofe kod Juvea

Di Matteo je na konferenciju za medije u Torinu došao sa sat vremena zakašnjenja. Dočekala su ga naravno brojna pitanja o smjeni koja nad njim lebdi, na koja je odgovarao smireno i dostojanstveno, svjestan da je milimetar od otkaza.

Index.hr/Informer.ba