Izdvojeno Nogomet Sport

Chelsea slavio u čudesnoj utakmici u Newcastleu!

U prvoj utakmici 14. kola engleskog Premiershipa Chelsea je s uvjerljivih 3-0 slavio u Newcastleu protiv istoimenog suparnika, te im tako nanio prvi domaći poraz u sezoni.
Ne samo to, već je londonska ekipa preskočila Newcastle na tabeli i privremeno se izjednačila s Tottenhamom na trećem mjestu. Na utakmici su postignuta tri pogotka, ali ne bi bilo nikakvo čudo da ih je bilo i – deset. Jer, osim tri gola u Krulovoj mreži, gosti su imali još barem pet-šest stopostotnih prilika, kao i promašeni jedanaesterac na samom početku utakmice.No, Newcastle nije bio uopšte podređen u tom meču, pa se tako čak četiri puta drmao okvir Chelseajevog gola. Ipak, domaći igrači nisu uspjeli savladati Čecha niti jednom, već su upisali drugi poraz u sezoni.

U prvom dijelu su domaći igrači imali strašnih problema sa Sturridgeom, no ovaj je zabrljao tri situacije “jedan na jedan” s Krulom. Odlični domaći golman je izašao kao pobjednik i u meču s Lampardom u 14. minuti, kada je odbranio udarac s bijele tačke engleskom reprezentativcu. U jeku napada gostiju sijevalo je i na drugoj strani, pa je tako Demba Ba pogodio stativu, a potom mu je Čech sjajnom reakcijom spriječio pogodak.

Gosti su poveli u 38. minuti kada je Drogba udarcem glavom završio akciju započetu od Juana Mate. U nastavku je Newcastle bio bolji, ali nisu imali sreće pri svojim napadima. Jednom je Drogba pogodio vlastitu prečku, potom je Ameobi iz daljine također uzrdmao okvir gola. I dok je Newcastle tražio bod u ovoj utakmici zaboravio je, pred kraj utakmice, na svoj gol, a to su kaznili Kalou i Sturridge koji su zapečatili sudbinu domaćina i donijeli gostima slavlje od 3-0.

Prekinuo je Chelsea ujedno crni niz posljednjih sedmica, budući da su izgubili tri od četiri posljednje utakmice prije ove subote. Ostale se utakmice ovog kola igraju u nastavku subote, te u nedjelju.

Premiership, 14. kolo:

Newcastle – Chelsea 0-3 (Drogba 38, Kalou 89, Sturridge 90+2)

Redoslijed: 1. Manchester City 35 (-1), 2. Manchester United 30 (-1), 3. Tottenham 28 (-2), 4. Chelsea 28, 5. Newcastle 26…

Totalsport/Informer.ba