Izdvojeno Nogomet Sport

Chelsea spreman platiti i 40 miliona funti za Modrića?

Prema pisanju Telegrapha, u Tottenhamu uskoro mogu očekivati Chelseajevu najnoviju, čak 40 miliona funti “tešku” ponudu za transfer hrvatskog fudbalskog reprezentativca Luke Modrića.

Engleski dnevnik navodi da je Modrić jučer imao dvosatni sastanak s predsjednikom “spursaDanielom Levyjem, na kojem mu je ponovio svoju želju da ode u Chelsea prije zatvaranja ljetnog prijelaznog roka. Iako je ranije Levy govorio da Modrić “nije na prodaju“, vjeruje se da postoji cijena za koju bi se vodeći čovjek kluba s White Hart Lanea predomislio.

Chelsea je do sada nudio 22, 27 i 30 miliona funti, a Telegraph špekuliše kako bi posljednja ponuda u visini od 40 miliona funti mogla biti dovoljna da u potpunosti razoruža “spurse“.

Modrić tako sinoć nije bio ni na klupi u revanš utakmici 4. pretkola Evropa lige protiv Heartsa, utakmice koju je s tribina pratio i Emmanuel Adebayor, novi igrač “spursa“, pristigao na posudbu iz Manchester Cityja. Levy je na sastanku između ostalog Modriću pokušao objasniti koliko je Tottenham ambiciozan, što je potkrijepio dovođenjem Adebayora, a lako je moguće da će na White Hart Lane do kraja prijelaznog roka doći i West Hamov Scott Parker.

S druge strane, menadžer Tottenhama Harry Redknapp vjeruje da je napokon došao kraj sage o Modrićevom odlasku.

Da, mislim da je napokon gotovo. Mislim da su imali sastanak i Daniel mu je ponovio isto – da nije na prodaju. Bilo mu je teško, ali mi želimo da ostane i ostat će. Trenirat će sutra i u subotu i trebao bi biti spreman za nedjelju“, rekao je Redknapp, aludirajući na premierligašku utakmicu protiv Manchester Cityja.

Mogao nam je praviti probleme i onda bi bilo teško zadržati ga. Igrači mogu biti destruktivni ako žele, ali on to nema u svojoj prirodi. Ostat će i igrat će i biti će sjajan kao što je bio svake godine“, zaključio je menadžer Tottenhama.

Komentar o Modriću dao je i Chelseajev menadžer Andre Villas-Boas:

Modrićevo ime previše je vani u medijima. Pustimo to. On nije moj igrač, nažalost.”

Upitan šta mu se posebno sviđa kod hrvatskog veznog igrača, portugalski strateg je rekao:

Neću na to odgovoriti jer je igrač zauzimao već previše stranica u novinama posljednjih sedmica. Njegove kvalitete su jasno vidljive.

U Chelseaju sada moraju odlučiti žele li nastaviti potjeru za Modrićem do samog kraja prijelaznog roka ili će potražiti alternativu na tržištu. Jedna od alternativa je Portov Joao Moutinho, čija odštetna klauzula iznosi 40 miliona eura.

 

Totalsport/Informer.ba