Izdvojeno Nogomet Sport

Ćiro Blažević preuzima reprezentaciju Makedonije?!

Ćiro Blažević blizu je konačnog rastanka s kineskom olimpijskom reprezentacijom, puno ranije nego što je planirao.

Porazi u obadvije utakmice protiv Omana Kineze su izbacili iz kombinacija za Olimpijske igre u Londonu, a tamošnji je nogometni savez odlučio raskinuti ugovor s Blaževićem kojeg su bogato platili kako bi ih odveo do historijskog  uspjeha.

Ali, kao što je to već odavno  slučaj, Ćirino se ime opet pojavilo u kombinacijama za preuzimanje nove misije zbog koje će sa 76 godina još jednom odgoditi odlazak u penziju. Makedonski mediji tvrde kako je bivši selektor  Hrvatske i BiH reprezentacije jedan od glavnih kandidata za preuzimanje Makedonije nakon što je s tog mjesta otišao Mirsad Jonuz. Dosadašnji selektor  s ovom reprezentacijom, kojoj je glavna zvijezda Interov Goran Pandev, ostvario je pobjedu protiv Andore i remi s Armenijom u dosadašnjih šest kvalifikacijskih kola u grupi B koju predvode Slovačka, Rusija i Irska.

Makedonci pišu kako je Blažević u središte interesa došao nakon što su domaći treneri Đoko Hadžijevski i Čedo Janevski otpali zbog sigurnih poslova u stranim klubovima. U petak bi trebao biti sastanak odluke.

Nema sumnje da bi Ćiro imao motiva voditi treću reprezentaciju nastalu raspadom Jugoslavije, a upravo njegova sposobnost motivacije Makedoncima nedostaje te se u njihovom savezu nadaju kako će neumorni trener golemog iskustva napraviti “bum” kao što je napravio s Bosnom i Hercegovinom u kvalifikacijama za SP 2010 kada ga je zaustavio neuvjerljivi Portugal u dvije utakmice najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

 

Index.hr/Informer.ba