Izdvojeno Nogomet Sport

City odbacio glasine: Transfer Teveza u PSG nije ugovoren

Engleski nogometni klub Manchester City je odbacio glasine da je dogovoren transfer napadača Carlosa Teveza u francuski Paris Saint-Germain.

Novinska agencija AFP danas je prenijela da su se klubovi dogovorili i da će Tevez otputovati u Pariz u srijedu, pozivajući se na izvore iz francuskog kluba i njegovih katarskih vlasnika.

Navodno je PSG, koji nije uspio dovesti Milanovog Brazilca Alexandrea Pata prošle sedmice, za Teveza pristao odmah platiti 29 miliona eura, te osam miliona naknadno.

Međutim glasnogovornik Cityja je izjavio: “To jednostavno nije istina. Manchester City nije dobio ponudu PSG-a za Carlosa Teveza”, prenio je Eurosport.

PSG-ov novi trener Carlo Ancelotti jučer je izjavio da je Tevez samo jedan od zvučnih igrača čije ime je povezano s francuskim klubom.

”Dobio sam neočekivane ponude za igrače koji su tek potpisali spektakularne ugovore. Svi žele biti ovdje, imamo novac i trenera s dobrom reputacijom”, kazao je Ancelotti u intervjuu za italijanski časopis La Gazzetta dello Sport.

Prema riječima Ancelottija, imena koja su PSG-u ponudili menadžeri su Fernando Torres, Dimitar Berbatov, Roman Pavlyuchenko, Edinson Cavani i Fernando Llorente.

 

Fena/Informer.ba