Izdvojeno Nogomet Sport

City razmontirao Redse

Edin Džeko odigrao je svih 90. minuta u derbi susretu 20. kola Premier lige, ali se nije upisao u listu strijelaca. Najbliži golu je bio u 21. minut, ali je njegov izblokirani udarac odsjeo par centimetara pored desne stative. No, on i njegovi saigrači imaju razloga za zadovoljstvo, jer su se nakon poraza od Sundelanda, vratili na pobjednički kolosjek deklasiravši Liverpool sa 3:0.

Mrežu Reine prvi je načeo Aguero veoma efektnim golom. Argentinac je pogodio u 11., a već u 33. Toure je povisio na 2:0.

Liverpool je u nastavku zaigrao otvorenije, a u 75. Barry dobija drugi žuti karton. Činilo se kako će Redsi sa igračem više dodatno pritisnuti posljednju liniju odbrane Cityja. No, već u narednom napadu Škrtel je skrvio jedanesterac, a Milner je sa bijele tačke postavio konačnih 3:0 i svom timu donio 48. bod.

Nešto ranije svoje susrete su završili Totenham i West Brom 1:0 (strijelac Defoe u 63), i Wigan – Sunderlen 1:4 (Rodallega (61); Gardner (45), Meyler (67), Sessegnon (73), Elmohamady (83).

 

Scsport/Informer.ba