Izdvojeno Nogomet Sport

Crnogorci dali podršku našim Zmajevima

Fudbalski reprezentativci Crne Gore iz Podgorice sutra u 10 sati lete za Prag, gdje će u petak protiv Češke Republike odigrati prvi meč baraža za plasman na EURO 2012. U kultnim „Nadrealistima“ popularno zvani „đetići“ sa puno optimizma putuju na najvažnije gostovanje u svojoj reprezentativnoj historiji. Nadaju se da mogu izboriti povoljan rezultat za revanš, koji će u utorak odigrati u Podgorici.

No, ono što je fascinantno što su naše jugoistočne komšije danas javno podržale i reprezentativce Bosne i Hercegovine u utakmicama doigravanja za odlazak na šampionat u Ukrajini i Poljskoj.

Imate strašan tim. Imate sjajne igrače. Tu prvenstveno mislim na fantastičnog napadača Edina Džeku, koji nemilice trese mreže u najjačem prvenstvu svijeta, engleskoj Premier ligi. Možete do trijumfa u dva meča sa favorizovanim Portugalcima. Ne trebate se prepasti Ronalda i društva. Kao što sam rekao i vi imate svoje velike adute. Nadam se da ćemo i vi i mi igrati na EURO 2012 u Ukrajini i Poljskoj. Želimo vam svu sreću u duelu sa velikim Portugalom“, istakao je za SCsport.ba Mladen Kašćelan, crnogorski reprezentativac i prvotimac poljskog Lodza.
Kako je ekskluzivno za multimedijalni sportski projekt Sport Centar javio naš kolega Miloš Antić, urednik sportske rubrike podgoričkih „Dnevnih novina“, i na večerašnjoj zvaničnoj press konferenciji Crnogorci su podržali naše Zmajeve.

U petak očekujem pobjedu Bosne i Hercegovine. Naše komšije igraju na svom terenu i na krilima odličnih navijača nadam se da će u Zenici i za Portugalce ostati neprikosnoveni. Onako, ako bi se bavio prognozom, reći ću bit će „jedinica“. A, kojim rezultatom će Bosna da slavi? Pa recimo, realno, bit će 2:1. E, sada hoće li to biti dovoljno za revanš u utorak u Lisabonu i plasman na EP ne mogu da tvrdim!? Nadam se da hoće“, rekao je Andrija Delibašić, napadač španskog Rayo Vallecana i reprezentacije Crne Gore, a koji je golom protiv Engleske u zadnjem minutu meča (2:2) igranog 7. oktobra ove godine u Podgorici našim komšijama osigurao plasman u baraž za EP.

 

Informer.ba