Izdvojeno Nogomet Sport

Evropska liga: Danas utakmice Sarajevo-Orebro i Sheriff-Željezničar

Bosanskohercegovački nogometni premijerligaši Sarajevo i Željezničar u četvrtak igraju uzvratne susrete drugog kola kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu

Sarajevo dočekuje švedski Orebro, protiv kojeg je prije sedam dana u gostima odigralo neriješeno 0:0. U Sarajevu su uvjereni da će u današnjem meču, predvođeni velikim brojem navijača, uspjeti doći do pobjede i plasmana u treće kolo kvalifikacija.

” Spremao sam ekipu na moguće promjene u taktici Šveđana. Bit će nam lakše jer igramo kod kuće. Pun stadion naših navijača će biti naš dvanaesti igrač” – izjavio je trener Sarajeva Jirži Plišek.

Pozitivan rezultat iz prvog meča ima i Željezničar, koji u goste Sheriffu iz Tiraspola putuje s prednošću od jednog gola. U plavom taboru vlada odlična atmosfera, a igrači i stručni štab vjeruju da mogu sačuvati gol prednosti.

” Znamo da nas očekuje teška utakmica, ali naša zadaća je da i Sheriffu ovu utakmicu napravimo što je moguće težom. Mislim da su šanse na našoj strani i mi ćemo sigurno dati sve od sebe da prođemo dalje” – rekao je menadžer Željezničara Amar Osim.

Susret Sarajevo – Orebro na rasporedu je u četvrtak u 19 sati, dok meč Sheriff – Željezničar počinje sat ranije.

 

Fena/Informer.ba