Izdvojeno Nogomet Sport

Darko Maletić o reprezentaciji: Ovo je najbolji tim u istoriji BiH!

Nogometna reprezentacija BiH jednom nogom je u baražu, a eventualna pobjeda u Parizu protiv Francuske odvela bi Zmajeve direktno u Poljsku i Ukrajinu. Reprezentativac BiH, Darko Maletić u intervju za Mondo.rs je govorio o šansama BiH, te o mogućim protivnicima u baražu.

Teško će biti sa Francuzima, koji su nas uostalom nadigrali u Sarajevu (0:2), ali nikad se ne zna… Favoriti uvijek ne pobjeđuju, ali realno gledano, mi smo u baražu“, kaže Maletić za Mondo i dodaje:

S jedne strane bih bio srećan da izvučemo Srbiju, jer u Beogradu imam mnogo prijatelja i bivših saigrača iz Partizana, koje bih volio da vidim, ali zbog političkih tenzija bi mi bilo vrlo teško. Zbog toga prvenstveno, bih volio da izbjegnemo Srbiju, ali i zbog činjenice da ‘orlovi’ imaju veoma snažan tim“, govori Maletić, koji je naglasio da postoji mogućnost da BiH bude i nosilac na poludirigovanom žrijebu.

U posljednje vrijeme, BiH je popravila plasman na FIFA listi (39.), koji bi mogli još da podignemo, tako da se ništa ne zna. Ali, ukupno gledano, pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima, vjerujem čak da je ovo najbolji tim u istoriji BiH, i koga god da izvučemo u ključnom dvomeču za plasman na EURO 2012, sigurno mu neće biti lako“, ističe fudbaler Aktobea.

Za kraj, reprezentativac BiH morao je da pomene Borac i Banjaluku kao klub i grad koji će uvijek imati posebno mjesto u njegovom srcu.

Ponikao sam u crveno-plavom dresu i bio dio šampionskog tima, prvog u istoriji. To svakako nikad neću zaboraviti. Ako me posluži zdravlje, igraču još dvije-tri sezone u inostranstvu, a onda planiram da se vratim i završim karijeru na banjalučkom Gradskom stadionu“, zaključio je Maletić.

 

SCsport/Informer.ba