Ostali sportovi Sport Udarno

Datum održavanja prve crosscountry utrke u općini Vogošća sve bliži

Organizatori se nadaju lijepom vremenu, ali poručuju kako i u slučaju kiše kvalitet utrke neće biti doveden u pitanje jer kiša i blato daju posebnu zanimljivost i čar ovom sportu.

Približava se datum održavanja prve crosscountry utrke na podrućju općine Vogosća – “Vogošća cup 2012”. Klub brdskog biciklizma “Puls” i bike shop “Bike doctor” rade punom snagom kako bi takmičarima obezbijedili najbolje moguće uvjete za vožnju, te poručuju kako se nadaju lijepom vremenu na dan održavanja ovog događaja. Ipak, ako 22. aprila bude padala kiša, kvalitet utrke neće biti doveden u pitanje jer kako iz Kluba “Puls” kažu, kiša i blato daju posebnu zanimljivost i čar sportu brdskog biciklizma. Na utrci koja prvenstveno za cilj ima popularizaciju ove ekstremne discipline, kako u Vogosći, tako i sirom BiH učestvovat će biciklisti svih starosnih skupina i kategorija.

U ovisnosti od kategorije takmičara, bit će predviđene odgovarajuće vrijedne novčane i druge nagrade. Pobjednici u hobby kategoriji na svoje ljubimce će moći staviti novi par guma marke Schwable Little albert Sport 26×2.1, za drugo mjesto nagrada će biti par guma marke Schwable Black shark 26×2.1 i za treće mjesto, šta drugo nego opet par guma i to Schwable Black Jack 26×2.0. Pripadnice ljepšeg spola takmičit će se u kategoriji Woman, te ih u slučaju osvajanja jednog od mjesta na podiju očekuje vrijedan Nivea poklon paket. Na kraju treba napomenuti kategoriju Elite u kojoj će se takmičiti vrhunski biciklisti iz naše zemlje, a za prva tri mjesta u ovoj kategoriji organizatori su pripremili nagrade od po 300, 200 i 100KM.

U Klubu “Puls” kažu kako broj učesnika neće biti ograničen, te unatoč velikom broju već prijavljenih takmičara  pozivaju sve ljubitelje sporta brdskog biciklizma da se prijave i na taj način daju svoj doprinos u promociji ovog sjajnog sporta u našoj zemlji.

Više informacija na službenoj web stranici: www.vogoscacup.com ili na facebook stranici: www.facebook.com/vogoscacup

 

Informer.ba