Izdvojeno Nogomet Sport

David Villa ušao u “Klub 300”

  Postigavši dva gola u pobjedi Barcelone protiv Alavesa (3:1) u 16-ini finala Kupa Kralja, španjolski napadač David Villa (31) je došao do brojke od 301 gola u karijeri.

Pogled na statistiku me ispunjavao ponosom, ova brojka izgleda zaista impresivno. Nisam mogao ni zamisliti da ću postići više od 300 golova” kazao je Villa koji se nije mogo sjetiti kada je zabio prvi pogodak u karijeri.

Bilo je to zaista davno. Mislim da sam prvi gol zabio Oviedu,” kazao je Villa, no novinari su mu otkrili kako je prvi gol u karijeri ipak zabio Gimnasticu.

Villa, poznatiji i kao “El Guaje” (klinac) protiv Alavesa je odigrao svih 90 minuta, prvi put nakon što je u prosincu prošle godine na Svjetskom klupskom prvenstvu slomio fibiju lijeve noge. “To je
najbolji dokaz da sam se vratio, zbog toga sam posebno sretan,” dodao je.

Njegovu igru protiv Alavesa pohvalio je i Barcin trener Tito Vilanova.

David je svakog dana sve bolji. Iza njega je teška ozljeda, no ona je stvar prošlosti i zbog toga smo svi sretni,” kazao je nasljednik Pepea Guardiole, bivšeg Barcina trenera koji je Villu doveo na Camp Nou u svibnju 2010. iz Valencije za 40 milijuna eura

Villa je po 40 golova zabio za Sporting Gijon i Real Zaragozu, potom je 128 puta tresao suparničke mreže u dresu Valencije, 40 je zabio za Barcelonu, te 53 za španjolsku reprezentaciju.

Fena/Informer.ba