Izdvojeno Nogomet Sport

DFB Pokal: Hoffenheim bez Ibiševića prošao dalje

U utorak je odigrano osam utakmica šesnaestine finala njemačkog nogometnog DFB Pokala, a najzanimljiviji meč je bio onaj između Hoffenheima i Kölna.

Bio je to ujedno jedini susret dva prvoligaša, a na kraju su slavili domaćini s 2-1. Sve je počelo sjajno za goste, budući da je u 6. minuti pogodio Jajalo, no od ovog gola njegova ekipa i nije imala velike koristi na kraju. Obasi je u 41. minuti izjednačio, a prolaz Hoffenheimu je donio Musona u 50. minuti.

Vedad Ibišević je meč odgledao sa klupe, vjerovatno odmarajući za utakmice Bundeslige.

Prvak Borussija nije imala problema protiv drugoligaša, drezdenskog Dynama. Slavila je u Dortmundu 2-0 pogocima Lewandowskoga i Götzea. Povremeni bh. reprezentativac i bivši igrač Olimpica, Muhamed Subašić bio je na klupi drezdenske ekipe. Iako redovan u provoj postavi, očigledno ga trener odmara u utakmicama Kupa.

U drugi krug se provukla Borussija iz Mönchengladbacha koja je s 4-3, nakon jedanaesteraca, pobijedila Heidenheim. Premda u Bundesligi privlače pažnju odličnim igrama, u 120 minuta Borussija nije uspjela postići pogodak ovom niželigašu, ali su zato bili spretni i sretni u udarcima s bijele tačke.

 

Totalsport/Informer.ba