Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

Di Matteo čestitao Shakhtaru na pobjedi i najavio drugačiju igru svog tima u Londonu

Trener londonskog Chelseaja Roberto di Matteo čestitao je danas Shakhtaru na pobjedi (2:1) u trećem kolu E-grupe Lige prvaka i najavio sasvim drugačiju utakmicu 7. novembra u Londonu.

Ne smijemo očajavati, imamo odličan tim i igrače koji su dali sve od sebe. Idemo dalje, okrećemo se novim izazovima. U naredne dvije utakmice Lige prvaka moramo pobijediti i uvjeren sam da će utakmica protiv Shakhtara u Londonu biti potpuno drugačija“, rekao je za engleske medije Di Matteo.

On je dodao da je na ishod meča uticao rani gol domaćina.

Shakhtar je izuzetno kvalitetan tim, cijela grupa u kojoj se nalazimo je jaka. Šteta što smo se kasno vratili u meč. Vjerovao sam da možemo postići još jedan gol, ali protivnik nas je kaznio poslije izgubljene lopte na sredini terena. Moramo u takvim situacijama bolje da reagujemo kao tim“, rekao je Di Matteo.

Nakon tri odigrana kola Shakhtar vodi u E- grupi sa sedam bodova, slijede Chelsea s četiri, Juventus s tri i Nordsjaelland s jednim osvojenim bodom.

Naši navijači su vidjeli pravi Shakhtar. Djelovali smo mnogo bolje od Chelseaja i šteta je što nismo postigli više golova. Igrači su dobili na samopouzdanju i ova pobjeda nije slučajna“, rekao je defanzivac UkrajinacaDario Srna.

 

Fena/Informer.ba