Izdvojeno Nogomet Sport

Domagoj Vida izbačen iz prve momčadi Dinama

Vodstvo hrvatskog nogometnog prvaka Dinama suspendiralo je braniča Domagoja Vidu zbog neprimjerenog ponašanja na putu prema Vrsaru gdje ‘modre’ danas očekuje utakmica 16-ine finala hrvatskog Kupa protiv kluba iz istarske Prve ŽNL.

Vida je navodno u autobusu pred trenerom i svim igračima otvorio pivu nakon čega ga je trener Ante Čačić izbacio iz autobusa i to u Vukovarskoj ulici, svega nekoliko kilometara od maksimirskog stadiona.

Domagoj Vida je zbog nesportskog ponašanja udaljen iz prve momčadi. Branič Dinama neće biti u konkurenciji za utakmicu Kupa te će odgovarajuća kazna za nesportsko ponašanje biti izrečena prema pravilniku ponašanja GNK Dinamo, a o čemu će javnost biti obaviještena putem službene stranice kluba,” poručili su iz Maksimira.

Ovo je već peti ‘disciplinski’ prekršaj igrača Dinama u posljednjih 30-tak dana. Prvo je Sammir zbog silnih noćnih provoda kažnjen sa 270.000 eura, a potom su iz prve momčadi udaljeni Nikola Pokrivač, Jerko Leko i Arijan Ademi.

Pokrivač je na ‘ledu’ zbog noćnog izlaska na Krku kada mu je policija oduzela vozačku dozvolu nakon što je odbio alkotest. Leko nije u konkurenciji jer je nije dovoljno ‘gladan uspjeha”, dok je Ademi udaljen iz prve momčadi jer je pokazao nezadovoljstvo izlaskom iz igre na utakmici protiv Istre 1961 u Puli (1:0).

Ademi je kasnije ipak pomilovan i vraćen u krug kandidata koji konkuriraju za prvu momčad.

Fena/Informer.ba