Izdvojeno Nogomet Sport

Drama na El Madrigalu, Real na samo plus 6

U susretu 28. kola španske Primere Villareal i lider prvenstva Real Madrid odigrali su neriješeno 1:1. Real je poveo golom Ronalda, a bod Villarrealu u borbi za opstanak osigurao Marcos Senna.

Već u prvoj minuti zaprijetili su igrači Reala, Ronaldo je uputio udarac, ali ne uspjeva već na otvaranju utakmice postići gol. U 6. minuti za Villarreal priliku je imao Zapata, no njegov udarac završava pored gola. Potom su za Real prilike imali Pepe i Ramos nakon prekida, ali nisu bili dovoljno precizni.

Prilike za domaće su propustili Cani, Senna, Zapata, no na žalost domaćih navijača promjene rezultat nije bilo, do kraja prvog dijela sjevale su prilike na obje strane, ali nakon prvih 45 minuta mreže su ostale netaknute.

U nastavak susreta gosti iz Madrida ušli su dosta ofanzivnije i prebacili igru na polovinu domaćina. Redale se prilike Ronalda, Kheidre, Alonsa. Da bi ipak u 68. minutu Ronaldo savladao domaćeg golmana i doveo real u vodstvo od 1:0. I nakon postignutog gola Ronaldo je imao još nekoliko prilika. Kada su gosti iz Madrida već privodili utakmicu kraju u Marcos Senna donosi radost domaćim navijačima i pogađa za 1:1 u 83. minutu.

Utakmicu je obilježila gruba igra uz deset žutih kartona na obje strane i dva crvena kartona za igrače Reala. Crveni karton dobio je Ramos nakon drugog žutog kartona, a drugo isključenje u ekipi Reala zaradio je nako prigovora sudiji Ozil u 86. minuti. Nakon što je utakmica završila crveni karton je dobio i trener Reala Jose Mourinho.

 

SCsport/Informer.ba