Izdvojeno Nogomet Sport

Drugo kolo Premjer lige BiH : Borac i Željo veliki favoriti, derbi na Bilinom polju

Sedam utakmica drugog kola Premije rlige Bosne i Hercegovine u fudbalu bit će odigrano danas, dok je samo jedan susret na rasporedu u nedjelju. Od 17 sati na teren će osam timova, jedan utakmica počinje u 19.30, jedna u 20, a posljednji subotnji meč na rasporedu je od 21 sat.

Najzanimljiviji meč popodnevnog programa odigrat će Zvijezda i Široki Brijeg u Gradačcu. Širokobriježani su se prošle sezone s ovog gostovanja vratili sa šest golova u mreži. Međutim, na otvaranje nove sezone protiv Željezničara (2:1) pokazali su da ozbiljno konkurišu za vrh tabele, tako da se mogu nadati bod(ovima) sa Banja Ilidže.

Zanimljivo će biti i u Istočnom Sarajevu gdje Olimpicu gostuje Travnik. Vukovi će biti domaćini na Slavijinom stadionu i trijumfom će pokušati potvrditi bod osvojen na otvaranju sezone na gostovanju kod Rudara u Prijedoru. Trener Mehmed Janjoš u današnjem meču moći će računati i na povratnika Admira Vladavića koji je dobio certifikat iz Slovačke i bit će veliko pojačanje za najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

Velež bi pobjednosnu seriju trebao nastaviti pred domaćim navijačima protiv Slavije, a Mirza Varešanović u današnjem susretu moći će računati i na iskusnog Samira Merzića, kojem su stigli papiri iz Rusije. Probleme u Slobodi trebala bi „riješiti“ tri boda iz duela sa novim premijerligašem Kozarom, a aktuelni šampion banjalučki Borac na domaćem terenu ne bi trebao imati problema sa Leotarom. Slična situcija je i u duelu između Željezničara i Rudar Prijedora. Svaki drugi rezultat osim trijumfa Plavih predstavljao bi prvorazrednu senzaciju…

Sa druge strane jedan od najzanimljivijih mečeva 2. kola na Bilinom polju odigrat će Čelik i Zrinjski. Ujedno, ovaj susret moći će pratiti i gledaoci putem malih TV ekrana, pa susret u Zenici s pravom nosi epitet derbija kola.

Parovi, sudije i satnica
subota
17 sati

ISTOČNO SARAJEVO: Olimpic – Travnik (Ognjen Valjić),
GRADAČAC: Zvijezda – Široki Brijeg (Elmir Pilav),
TUZLA: Sloboda – Kozara (Eldis Prošić),
MOSTAR: Velež – Slavija (Muamer Bureković),
19.30 sati (TV prenos)
ZENICA: Čelik – Zrinjski (Tomislav Čuić)
20 sati
BANJALUKA: Borac – Leotar (Danijel Pajić)
21 sat
SARAJEVO: Željezničar – Rudar (Goran Paradžik)
nedjelja
17 sati
ČITLUK
: GOŠK – Sarajevo (Robert Zrilić)

 

SCsport/Informer.ba