Izdvojeno Nogomet Sport

Džeko: Dovedite nam Čehe

Imali su samo jednog napadača, ali se naši igrači nisu mogli nositi s njim”.

To je nakon utakmice kazao francuski selektor Laurent Blanc, nekada vrsni odbrambeni igrač. Biranim riječima govorio je o našem Dijamantu.

Nažalost, fenomenalni potez Edina Džeke u 40. minuti, kada se oslobodio igrača na leđima, okrenuo i parabolom matirao nemoćnog Igu Lorisa (Hugo), nije bio dovoljan da reprezentacija Bosne i Hercegovine prođe na Evropsko prvenstvo. A bili smo tako blizu preksinoć u Parizu.

Svi su vidjeli da smo bili bolji i da smo trebali pobijediti. Zaslužili smo da odemo na Evropsko prvenstvo, ali šta se sada može. Idemo u baraž” – izjavio je Džeko nakon utakmice.

Za razliku od većine, kojima je bilo teško odabrati najpoželjnijeg protivnika u dodatnim kvalifikacijama, Džeko se odmah izjasnio. Najviše bi volio “svoje” Čehe.

U toj je zemlji počeo internacionalnu karijeru, stasao prvo na posudbi u Usti nad Labemu, a potom u Teplicama i odatle je otišao u Njemačku.

Koga god da dobijemo, pokazali smo da se možemo nositi sa svima, čak i s najvećim reprezentacijama svijeta. Imat ćemo dvije utakmice i vidjet ćemo hoćemo li to iskoristiti” – poručio je Džeko.

 

Avaz/Informer.ba