Izdvojeno Nogomet Sport

Džeko: Igramo kući i očekujem pobjedu protiv Grka

Za razliku od posljednjeg reprezentativnog okupljanja kada je u Sarajevo na okupljanje fudbalske A reprezentacije BiH došao sa trofejom osvojenim u engleskom FA Kupu, Edin Džeko ovog puta imao je manje sreće u klupskom dresu.

Samo 24 sata prije nego što će njegov avion dotaći tvrdu bosansku zemlju, naš napadač gledao je kako fudbaleri najvećeg Cityjevog neprijatelja Manchester Uniteda podižu trofej engleskog Superkupa, koji je njegovoj ekipi bio ispred nosa.

City je na poluvremenu vodio sa 2:0, zaslugom i Džeke koji je postigao lijep gol, ali se završilo sa 2:3.

”Krivo mi je što nisam uspio osvojiti još jedan trofej, ali kada se sve sagleda, nismo ga ni zaslužili. Manchester United je, realno, bio bolji. Ipak, žalim jer smo imali veliku prednost i još primili gol u sudijskoj nadoknadi. To je teško provariti. Takve se stvari ne smiju dešavati jednoj ekipi, pa čak i ako je protivnik Manchester United“, rekao je Džeko za Avaz.

Naš napadač na okupljanje reprezentacije došao je spreman. Kaže da je Grčka dobra provjera uoči septembarskog dvomeča s Bjelorusima.

Imamo dosta povrijeđenih igrača i nedostajat će nam fudbaleri iz Rusije, ali bez obzira na to mislim da su u kadru oni na koje se možemo osloniti. Igramo kod kuće i očekujem da pobijedimo”, istakao je Džeko, koji je izrazio zadovoljstvo što se Saša Papac vraća u reprezentaciju.

”Veoma mi je drago. Saša je davno dokazao da je kvalitetan fudbaler. Za takve treba biti mjesta u reprezentaciji”.

 

Informer.ba