Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

Džeko: Lulić nije kriv za ubjedljiv poraz! Glavu gore, idemo dalje!

Nakon sinošnjeg teškog poraza od Portugala Edin Džeko se javio preko oficijelne stranice..

Moji dragi, javljam Vam se iz Engleske, gdje sam stigao sa pomiješanim osjećajima. Ipak, moram priznati i Vama i sebi da smo izgubili od bolje ekipe Portugala. U Lisabonu nismo bili na našem uobičajenom nivou i to je razlog poraza. Jesmo, dali smo sve od sebe, dali smo maksimum. Borili smo se koliko smo mogli, ali jednostavno nije išlo.

Nadam se da će ova komplet ekipa ostati na okupu i da ćemo u nove kvalifikacije uči još jači, kako igrački, tako i mentalno.

Također, želio bih naglasiti i objasniti izjavu koja je izašla vezana za Senada Lulića, jer ne bih želio da se ona izvuče iz konteksta.

Naime, ni u jednom trenutku nisam rekao, a niti pomislio da je Lulić kriv za ubjedljiv poraz. Daleko od toga. Rekao sam da ne bismo primili šest golova da smo bili kompletni. Bilo je teško sa 11 igrača protiv njih 11, a sa 10 na 11 bilo je nemoguće parirati Portugalu. Svi mi griješimo, ali je najbitnije da iz svojih grešaka učimo i budemo bolji u budućnosti.

Na kraju, želio bih se još jednom zahvaliti Vama – našim navijačima, koji su nas bodrili tokom cijelih kvalifikacija, ali i u Lisabonu, kada su nam kola krenula nizbrdo.

Ja sam uvjeren da ćemo se iz svega ovoga vratiti još jači.

 

Glavu gore, idemo dalje!

 

Informer.ba