Izdvojeno Nogomet Sport

Džeko: Mi smo prvi i želimo tu ostati, ali United je United

Pobjede Manchester Cityja te vodeća pozicija na tabeli Premiershipa sve više izazivaju engleske medije da potenciraju pitanje najboljeg na kraju sezone.

Statistike govore da je City trenutno neprikosnoven u odnosu na ostale konkurente. U deset utakmica postigli su čak 36 golova, slavivši pritom i protiv direktnog konkurenta Manchester Uniteda, za kojeg bh. reprezentativac Edin Džeko ipak smatra da je još uvijek favorit za titulu.

Još uvijek ne mislim da smo favoriti. Imamo još puno utakmica za odigrati. Jesmo odigrali deset utakmica i imamo pet bodova viška u odnosu na United, ali za mene su oni još uvijek favoriti za naslov. Mi smo prvi i želimo tu ostati, ali United je United, iako mi napredujemo iz utakmice u utakmicu “- Džekinu izjavu prenosi Guardian čiji novinar i objašnjava zašto je baš Edin kompetentan za takvo pitanje:

Džeko je jedan od igrača trenera Mancinija koji zna šta je potrebno za osvajanje prvenstva. Proslavio je titulu prvaka Bundeslige s Wolfsburgom paljenjem slavljeničke cigare na terenu Volkswagen Arene. Kaže da bi volio to ponoviti sa Cityjem, ali je problem što je na ovom stadionu pušenje zabranjeno“.

 

Depo/Informer.ba