Izdvojeno Nogomet Sport

Džeko: Mislim da možemo doći do pobjede na Bilinom polju

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je danas u Hrasnici prvi trening pred dvomeč s Portugalom u okviru baraža za evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj naredne godine.

Prvi napadač bh. reprezentacije Edin Džeko uoči treninga je izjavio da je atmosfera u taboru bh. tima dobra i da svi igrači s nestrpljenjem čekaju susret na “Bilinom polju”.

”Meni je drago što igramo prvu utakmicu na svom terenu gdje trebamo napraviti dobar rezultat. Nedostajat će nam nekoliko igrača, ali mislim da i bez njih možemo doći do pobjede”, izjavio je Džeko, koji je radi  što bolje komunikacije s medijima i navijačima danas pokrenuo novu zvaničnu web stranicu (www.edindzeko.ba).

Nogometaši BiH jučer su odigrali prijateljski meč sa Željezničarom. Pred ispunjenim tribinama stadiona “Grbavica” reprezentacija je slavila s 2:1, golovima Vedada Ibiševića u 4. i 38. minuti.

Selektor Safet Sušić je u ovom meču odlučio da pruži priliku gotovo svim igračima, a pošteđeni su bili jedino Salihović i Hasagić.

Bivši igrač Željezničara koji je jučer nakon dugo vremena ponovo zaigrao na “Grbavici” Sanel Jahić, nije krio emocije zbog povratka u reprezentaciju. On smatra da je u prvom susretu baraža najbitnije da BiH ne primi pogodak.

”Lijep je osjećaj vratiti se na Grbavicu za proslavu Željinih 90 godina. Uvijek mi je bio cilj da igram za reprezentaciju i drago mi je što sam se vratio nakon duže pauze. Mislim da će prva utakmica protiv Portugala biti mnogo teža od druge”, rekao je Jahić.

Vedad Ibišević smatra da će utakmica u Zenici sigurno biti teška, ali ističe da je to tek prvo poluvrijeme i da konačni rezultat neće odrediti ko će igrati na EP-u naredne godine.

”Mi smo tu da se spremimo što bolje možemo i da damo sve od sebe da napravimo iznenađenje. Pokazali smo da znamo igrati protiv jakih reprezentacija”, rekao je Ibišević.

Prvi susret između BiH i Portugala bit će odigran u petak, 11. novembra u 20 sati na stadionu ”Bilino polje” u Zenici.

Uzvratni meč na rasporedu je 15. novembra u Lisabonu.

 

Fena/Informer.ba