Izdvojeno Nogomet Sport

Džeko: Nadam se još jednoj tituli pred početak sezone

Bh. reprezentativac, Edin Džeko, je u uvjerljivoj pobjedi svoga Manchester Cityja od 3:0 na Interom zabio drugi gol nakon samo 34 sekunde igre u drugom poluvremenu, a njegov tim osvojio je titulu na Dublin Super Cupu.

Mislim da smo odigrali veoma dobro od prve so posljednje minute i svakako smo zaslužili pobjedu u ovom susretu i na kraju pobjedu na ovome turniru“, kazao je bh. reprezentativac u dresu Manchester Cityja, dodvaši:

„Gol koji sam postigao jako dobro mi je došao kako bih povratio samopouzdanje. Možda sam u posljednjih nekoliko minuta meća bio umoran, ali kada se na kraju sve sabere mislim da smo kao ekipe odibrali veoma, veoma dobro“.

Tim bh. napadača će novu sezonu u Engleskoj otvoriti sljedeći vikend utakmicom Community Shielda (Superkup) protiv gradskog rivala i aktuelnog prvaka Manchester Uniteda.

„Velika je to utakmica, kako za nas tako i za naše navijače. Mislim da smo spremni, i svakako da možemo pobijediti u ovom susretu, ali kod gradskih derbija se to nikada ne zna. Ipak, nadam se osvajnju još jednog kupa prije početka nove sezone“, rekao je Džeko na kraju.

SCsport/Informer.ba