Izdvojeno Nogomet Sport

Džeko odmarao, zabijali Hargreaves i Balotelli

Ekipa Manchester Cityja se pobjedom od 2:0 nad Birminghamom plasirala u naredno kolo Carling Cupa, a italijanski stručnjak na klupi građana odmarao je svoje prve zvijezde, među njima i bh. reprezentativca Edina Džeku.

Golove za pobjedu tima sa Eastlandsa postigli su povratnik na fudbalske terene i bivši engleski reprezentativac Owen Hargreaves, koji je nedavno stigao iz redova gradskog rivala Uniteda, te italijanski reprezentativac Mario Balotelli.

Bellamy i Kuyt su se svojim pogocima pobrinuli za prolaz „redsa“ protiv Brightona, dok je Southamopton sa 2:1 bio bolji od Prestona. Gradski derbiji između Chelseaja i Fulhama otišao je u produžetke, a pošto ni nakon dodatnih 30 minuta niti jedna ekipa nije uspjela postići gol, boljim izvođenjem jedanaesteraca u narednu fazu Carling Cupa prasirala se ekipa Chelseaja.

I duel Cardiffa i Licestera riješen je tek nakon penala, a prolaz dalje izborila je ekipa iz Velsa, nakon što je rezultat nakon 120 mnuta igre glasio 2:2.

Fudbaleri Evertona su takođe ušli u produžetke sa nakon što je na Goodison Parku bilo 1:1 u regularnih 90 minuta. Ipak fudbaleri Davida Moyesa su u produžecima uspjeli postići gol preko Phila Nevillea i tako izbjeći penal-lutriju.

Rezultati
Brighton – Liverpool 1:2
Cardiff – Leicester 2:2 (pen. 7:6)
Chelsea – Fulham 0:0 (pen. 4:3)
Manchester City – Birmingham 2:0
Southampton – Preston 2:1
Everton – WBA 1:1 (et. 2:1)

 

SCsport/Informer.ba