Izdvojeno Nogomet Sport Video

Džeko probio led i Cityju donio vrijedna tri boda

Edin Džeko je nakon devet prvenstvenih utakmica postigao svoj prvi gol. Njegov premijerligaški prvijenac donio je vrijedna tri boda Manchester Cityju na gostovanju kod Blackburna.


 

Džeko je bio pod velikim pritiskom, baš kao i Fernando Torres koji je u januaru iz Liverpoola prešao u Chelsea. Interesantno, obojica su u ovom kolu postigli prve golove u Premirshipu. Džeko Blackburnu, a Torres West Hamu u Chelseajevoj pobjedi 3:0.

Podsjetit ćemo da je Džeko dva puta zabio Arisu u Evropskoj ligi, spašavao je City u FA kupu protiv Notts Countyja, a u ponedjeljak navečer zabio je za slavlje na Ewood Parku. U igru je ušao u 72. minuti umjesto Johnsona, da bi tri minute kasnije savladao Robinsona.

“To je nogomet. Torres je zabio dosta golova u Liverpoolu i onda je promijenio klub. Drago mi je zbog njega, jer najbolje znam što je pritisak. Sada moramo gledati na budućnost. Večeras je bilo dobro. To je novi početak za mene i City”, kazao je Džeko po završetku utakmice za Sky Sport.

Ovom se pobjedom City učvrstio na četvrtoj poziciji i sada ima četiri boda prednosti nad Tottenhamom. Građani su sve bliže svom cilju, a to je svakako plasman u Ligu prvaka.

“Sretan sam što je upravo moj gol pomogao momčadi da osvoji ta tri boda. Ova utakmica bila nam je jedna od najvažnijih u posljednjih mjesec dana. Ponekad je teško, no nisam prvi koji nije blistao u zadnjih mjesec dana, ali sam sretan što sam postigao gol i na taj način pomogao ekipi”.