Izdvojeno Nogomet Sport

Džeko: Razgovarao sam s Mancinijem, rekao je da me želi zadržati

Naš nogometaš Edin Džeko vraća se ove subote u Wolfsburg. Njegov sadašnji klub Manchester City odigrat će prijateljsku utakmicu protiv “vukova” među kojima je 26-godišnji napadač proveo najbolje godine karijere.

“Može se reći da će to biti svojevrsni oproštaj od Wolfsburga. Kada sam u januaru 2011. potpisao za City, bili smo na pripremama u Marbelli i nisam se na pravi način uspio oprostiti od kluba. Sada to želim ispraviti. Bio sam doista sretan kad sam saznao da igramo prijateljsku utakmicu u Wolfsburgu. Ponovno ću sresti stare prijatelje – najavio je Džeko u intervjuu za novi broj Kickera.

 Jeste li cijelo vrijeme bili sigurni da ostajete u Manchester Cityju?

” Naravno da je bilo puno špekulacija. Ali, još sam uvijek ovdje.

 Šta je bilo sa zanimanjem Bayerna?

Mislim da me City nije želio prodati. Za mene je to završena stvar. Doživljavam to kao dobar znak.

 Možda trener Roberto Mancini računa na vas više nego prošle sezone?

” U prvoj polovini prošle sezone igrao sam više i postizao više golova. Ne znam zašto sam u drugoj polovini igrao manje. Bilo mi je teško, izgubio sam ritam. Razgovarao sam s Mancinijem, rekao je da me želi zadržati. Došao sam u City igrati. Predobar sam da bih sjedio na klupi. No, ako opet bude tako, svašta je moguće.

 Vaš najdraži klub Milan traži napadača…

” Nema ništa oko toga. Koncentrisan sam na Manchester City i novu sezonu. Najvažniji je cilj odbraniti naslov u Premierligi. A jasno je da i u Ligi prvaka želimo dalje nego prošle sezone, prenosi Totalsport.

 

Informer.ba