Nogomet Sport Udarno

Džeko za londonski “The Sun”: Bosanskim inatom do uspjeha

Britanski list „The Sun“ u najnovijem izdanju donio je priču o igraču fudbalskog kluba Manchester City i bosanskohercegovačkom  reprezentativcu Edinu Džeki, koja govori o Džekinom “bosanskom inatu” da uspije i da svima pokaže kvalitete koje posjeduju samo najbolji fudbaleri današnjice.

„The Sun“ podsjeća na to kako je “Džeko ove sezone postigao pet pogodaka u engleskoj ligi, ali još nije zagarantovao mjesto u prvoj postavi svoga tima.”
Međutim, list piše kako je Džeko spreman da igra u današnjem dvoboju protiv Westhama “iako će prednost vjerovatno imati Sergio Aguero, Carlos Tevez i Mario Balotelli.”

Ali, kako piše „The Sun“, “Džeko želi da uspije, a posebno nakon nedavne utakmice sa West Bromwichem, kada je nakon ulaska sa klupe postigao dva pogotka u samom finišu”.

List podsjeća na zlatne trenutke bh. dijamanta, kada je prošle sezone postigao pogodak u posljednjoj minuti utakmice protiv Queens Park Rangersa, što je pomoglo Manchester Citiyu da osvoji prvi naslov prvaka Engleske u historiji.
Na tvrdnje o odlasku iz Citiya, sam Džeko je kazao “postoje priče o nastavku moje karijere u Engleskoj, Italiji i Španiji, ali ja ništa od toga nisam kazao. Ja sam sada u Manchester Citiyu i silno želim da ponovo osvojim titulu sa ovim timom.”
Međutim, bh. zvijezda na kraju priznaje kako je „frustrirajuće biti na klupi, ali tako je u engleskom fudbalu“.

Sezona je duga i imat ću svoje šanse, zato uvijek moram biti spreman”, poručio je Džeko u razgovoru s novinarom lista „The Sun“, prenosi Anadolija.

Informer.ba