Izdvojeno Nogomet Sport

Džeko zabio u šest utakmica zaredom – na redu je Portugal

Portugal ima Cristiana Ronalda, ali mi imamo Edin Džeko! Bila je rečenica koju je neposredno nakon žrijeba baraža za Evropsko prvenstvo „ispalio“ Emir Spahić, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine. A koliko u toj rečenici ima istine potvrđuju i nastupi našeg golgetera koji je u vrhunskoj formi!

Reprezentativni napadač fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine potvrđuje to iz utakmice u utakmicu, a svkako da njegova forma može obradovati i selektora Safeta Sušića uoči predstojećih utakmica baraža za Evropsko prvenstvo 2012. godine koje će naš državni tim odigrati 11. i 15. novembra protiv Portugala.

Džeko iz nedjelje u nedjelje oduševljava fudbalsku Evropu. I proteklog vikenda ponovo je bio strijelac. Pogledamo li mjesec dana unazad, brojevi kažu da je Dijamant postizao bar jedan pogodak u svakoj utakmici u kojoj je nastupio (računajući reprezentaciju i nastupe za Manchester City bez Lige prvaka). A nastupio je u šest utakmica i pri tome osam puta zatresao protivničku mrežu.

Impresivna statistika daje nam za pravo da se nastavku serije možemo nadati i u petak, odnosno utorak, kada će Zmajevi protiv Portugala tražiti osvetu za eliminaciju u baražu za Svjetsko prvenstvo, koji nas je prije dvije godine zaustavio na putu u Južnoafričku Republiku slavivši u dvije utakmice identične pobjede sa po 1:0.

 

SCsport/Informer.ba