Izdvojeno Nogomet Sport

Džeko: Zbog vas sam ponosan što sam Bosanac i Hercegovac

Napadač bh. reprezentacije i Manchester Citya Edin Džeko danas slavi 26. rođendan. Dijamant je u proteklih nekoliko godina postao brendom naše zemlje i to prije svega zahvaljujući sjajnim igrama u njemačkoj Bundesligi.

Sa Wolfsburgom je, postao prvak Njemačke, a osvojio je i naslov najboljeg strijelca Bundeslige, te sa Grafiteom drži rekord po broju datih golova u jednoj sezoni.

Edin je potom prešao u jedan od najbogatijih klubova na svijetu Manchester City, s kojim je već u prvoj sezoni osvojio naslov u FA kupu, a sada je na dobrom putu da osvoji i prvenstvo Engleske.

I pored toga što nije starter u Cityu, Edin je uspio postići 18 golova ove sezone, što ga stavlja na drugo mjesto na klupske liste strijelaca, a sa 13 golova je šesti strijelac Premiershipa.

Ipak, uz osvajanje Premiershipa, najveća želja našeg dijamanta je odlazak na neko veliko takmičenje sa reprezentacijom BiH, a uvjeren je da je taj trenutak došao, s obzirom na to da imamo solidnu kvalifikacijsku grupu za SP.

Na kraju, svim fanovima, koji su mu svo vrijeme davali nesebičnu podršku, Edin se putem službene stranice zahvalio, dodajući kako mu pozitivne vibracije od navijača itekako pomažu u karijeri.

“Zbog vas sam ponosan što sam Bosanac i Hercegovac. Hvala vam”, poručuje vam današnji slavljenik Edin Džeko, prenosi SCsport.

 

Informer.ba