Izdvojeno Nogomet Sport

Džeko: Zbog velike cijene transfera osjećao sam ogroman pritisak

Bh. reprezentativac Edin Džeko priznao je da je zbog 27 miliona funti, koliko je Manchester City platio za njega Wolfsburgu, osjećao pritisak u svojim nastupima prošle sezone.

Džeko je u zimskom prijelaznom roku u City stigao s ogromnom reputacijom nakon što je u manje od 150 nastupa za Wolfsburg postigao 80 pogodaka. Međutim, do kraja sezone postigao je samo šest pogodaka u 21 nastupu za “građane” što je izazvalo lavinu kritika da nije pojačanje vrijedno tog novca.

Već mi je bilo dosta tih priča o transferu. I prije dolaska u Manchester ta mi je priča već poremetila um“ rekao je Daily Mirroru Džeko.

No ipak, smatram da sam imao dobru sezonu u kojoj sam postigao nekoliko vrlo bitnih pogodaka. Nije me City platio bezveze toliko jer su me jednom vidjeli na YouTubeu ili tako nešto“ rekao je Džeko.

Bio sam novi igrač u klubu i nije mi bilo lako priviknuti se. Sada znam što sam napravio u posljednjih šest mjeseci i vjerujem u bolju drugu sezonu u redovima Cityja“, kaže Džeko.

Nisam zaboravio zabijati golove i to ću pokazati ove sezone. Svakom igraču je potrebno jedno određeno vrijeme za adaptaciju pa tako i meni. Sada sam odradio cijele pripreme s ekipom što je za mene vrlo bitno i spreman sam za novi početak. Vidjet ćemo što će biti, ali znam da će ovo biti puno bolja godina za mene“ zaključio je bh. reprezentativac.

Totalsport/Informer.ba