Izdvojeno Nogomet Sport

Edin Džeko: Ovo je novi početak za mene

Napadač Manchester Cityja Edin Džeko je sretan što je njegov prvi gol u ovogodišnjem izdanju engleske Premier lige donio njegovom timu bitnu pobjedu protiv Blackburn Roversa.

Džeko je bio pod velikim pritiskom jer nije postigao gol otkako je došao u City iz Wolfsburga u januaru za 27 miliona funti. No, u listu strijelaca upisao se u jučerašnjoj utakmici samo tri minute nakon što je ušao u igru.

Gol je ekipi Roberta Mancinija donio bitna tri boda u utrci za četvrto mjesto koje iduće godine donosi plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, posebno jer je Tottenham izgubio bodove u duelu protiv West Bromwicha i sada zaostaje za Cityjem četiri boda, prenose agencije.

”Naravno da sam presretan što sam doprinio pobjedi ekipe u jednoj od najbitnijih utakmica ovog mjeseca. Sada moramo gledati u budućnost i mislim da je ovo novi početak za mene”, kazao je Džeko u izjavi za “Sky Sports”.

On je dodao da mu je također drago što je Fernando Torres postigao svoj prvi pogodak za Chelsea.

”Takav je nogomet. Torres je postigao mnogo golova za Liverpool prije prelaska u Chelsea i sretan sam zbog njega jer znam kakav je pritisak prošao. Znam da ćemo i jedan i drugi postići još mnogo golova u budućnosti’‘, istakao je Džeko.

 

Fena/Informer.ba