Izdvojeno Nogomet Sport

Edin Džeko: Sada je pritisak na njima!

Naš fudbalski reprezentativac, Edin Džeko, smatra da su šanse za plasman na Europsko prvenstvo i dalje podjednake, i da je sada pritisak na njima….

Naši u petak nisu uspjeli ostvariti prednost u prvom meču baraža, ali nisu ni izgubili nadu da će se, nakon uzvrata u utorak u Lisabonu, plasirati na Evropsko prvenstvo naredne godine u Poljskoj i Ukrajini.

Svi redom u našem taboru, kao pozitvnu stranu zeničkog remija, isticali su činjenicu da nismo primili gol. Tako smatra i naš golgeter Edin Džeko, koji, što zbog u petak, kao i prije dvije godine ponovo izvrsnog Pepea, što zbog naše slabije igre, i nije imao pravu priliku da se iskaže na Bilinom polju.

“Veoma težak teren za igru i teška utakmica, ali mislim i da su, i pored toga, navijači imali šta vidjeti. Samo su nedostajali golovi “- smatra Džeko, koji ističe da su gosti bili bolji u prvom, a mi u drugom poluvremenu.

Možda smo ih na početku malo i precijenili. Oni su stvorili neke šanse, ali ih, srećom, nisu i iskoristili. Mi smo bolje i agresivnije ušli u drugo poluvrijeme, ali nažalost, nismo iskoristili šanse koje smo stvorili”.

“No, na kraju, kada se sve sabere, rezultat je i najrealniji” – kaže Džeko te dodaje
i da je, u svakom slučaju, bolje što je ostalo 0:0 nego da smo, recimo, odigrali 1:1.

“Možda oni misle da će im tamo biti lakše, ali neće biti tako. Imamo i mi svoje adute za bolji teren, kakav će biti u Lisabonu. I nama odgovara dobar travnjak. Smatram da su nam i dalje šanse za prolazak 50:50”, prenosi Sportin.

Najvažnije je da nismo pirmili gol

” Sve će se odlučiti u Lisabonu, što smo i očekivali da će se desiti. Najvažnije je da nismo primili gol. Sada je pritisak na njima” – kaže Džeko te dodaje i da ćemo, želimo li u Poljsku i Ukrajinu, u uzvratu morati odigrati i mnogo bolje.

 

Informer.ba