Izdvojeno Nogomet Sport

Edin Džeko: “Samo sam se trebao naviknuti na engleski način igre”

Nikad nisam sumnjao u sebe. Kada sam stigao u Premiership u januaru, nisam bio potpuno u formi. Sada se osjećam puno bolje nakon što sam prošao kompletne pripreme s timom. Bilo mi je teško prilagoditi se u početku, ali sada poznajem bolje engleski način fudbala i igrače protiv kojih igram“, rekao je naš reprezentativac.

Džeko nije postigao više od dva pogotka na jednoj utakmici pune dvije godine, tačnije od susreta njemačke Bundeslige kada je za Wolfsburg postigao hat-trick Hannoveru.

Zaista je poseban osjećaj postići četiri gola u Premiershipu. Danas smo igrali kao pravi tim i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu kroz cijelu sezonu. Tek je početak godine, imamo maksmalnih devet bodova, ali sezona je duga i još se puno toga ima za odigrati“, zaključio je Džeko.

Menadžer Manchester Cityja Mancini bio je izuzetno zadovoljan predstavom svog tima, a posebno učinkom toliko osporavanog Edina Džeke.

Bio sam siguran da će Edin zabijati ove sezone jer sada bolje osjeća engleski način fudbala. Džeko je zabijao i prije, nije zaboravio, samo se trebao navuknuti na novu ligu“, rekao je Roberto Mancini.

Menadžer “građana” nije se previše zanosio pobjedom od 5-1 shvatajući da to ne mora ništa značiti s obzirom da je još daleko kraj sezone.

Smatram da je sezona jako, jako duga. Bilo je veoma bitno da dobro otvorimo sezonu, ali sada imamo puno igrača koji idu igrati za svoje nacionalne vrste, te ih nećemo imati na rasplaganju za uigravanje. Vjerujem da će zato iduća utakmica biti veoma zahtjevna za nas, pogotovo sada kada svi misle da svaku utakmicu možemo zabiti tri ili četiri pogotka kao od šale. Moramo nastaviti igrati kao protiv “spursa”, pa ćemo na kraju sezone vidjeti šta smo napravili“, zaključio je Talijan.

 

Totalsport/Informer.ba